Naar ons "Huusblad".

Gerda heeft al vele mooie schilderijen gemaakt. Sinds kort schildert ze bij kunstkring de Verbeelding in Emmeloord. Leuke site voor en over kunstenaars.

          

Ik ben Gerda Kistemaker, kom oorspronkelijk uit Dieren en ik ben in ’75 naar de polder gekomen. Ik vond tekenen en schilderen altijd al leuk en tekende zo nu en dan van alles en nog wat. In Emmeloord ben ik vroeger in het Muzisch Centrum op teken- en schildercursus geweest. Toen schilderde ik voornamelijk met olieverf.  Nu ik niet meer werk, heb ik het weer opgepakt maar wel de overstap gemaakt naar acrylverf op katoen.   Mijn voorkeur gaat uit naar voor mij herkenbare dingen. Zoals onze dochter schaatsend op de stadsgracht in Zwolle, de watermolen in Vorden, waar onze trouwfoto’s zijn gemaakt en ons houthok achter het huis. In onze tuin schilder ik ook, een specht, mussen of bloemen. Het laatste is een drieluik van de mussenfamilie die bij ons woont. Eigenlijk alles waar ik plezier in vind. Ik vind het een leuke hobby en heb een eigen kamertje ingericht voor schilderen, dat mijn man "het atelier" noemt.

Gerda heeft een leuk drieluik hangen op de jaarlijkse expositie van haar schildersclub "de verbeelding". Jan Dijkstra heeft er een foto van gemaakt.

.

Op de jaarlijkse expositie van de club heeft ze een mooi drieluik hangen. Vogelvrij heet het, de prijs is € 100. Acryl katoen 20 X 20

 

Ik schilder van alles en nog wat op het ogenblik. Hier een paar voorbeelden.

 

.

Eindelijk lente.

Acryl op katoen. 40 X 40

€ 125

 

 

 

.

2013-6-2 Specht 20 X 20

Prijs op aanvraag

 

.

Houthok achter het huis

50 X 40 Acryl

Niet te koop

 

.

Geen idee.

Acryl 40 X 50

Free counter and web stats